Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

NORDISK KONFERENS STOCKHOLM - FOSTRA , LÄRA, SKAPA och utveckla DEMOKRATI 5 - 6 november 2020 Ny!

100 år efter Loris Malaguzzis födelse. ”Förskolorna i Reggio Emilia startade som en motrörelse mot fascism.”

2700 sek

Exkl. moms

Lägg i kundvagn

Välkomna till kvällsmingel den 5 november, med snittar och bubbel i glasen. Kostnad 250 kr. Skriv i meddelanderaden i din anmälan om du deltar i minglet eller ej. Lunch ingår ej

På den nordiska konferensen 2020 kommer vi att uppmärksamma Loris Malaguzzis 100-årsdag, genom att vi tar avstamp i frågeställningen: Vad kan vi lära av Malaguzzis tankar i den tid vi lever nu?

De nordiska länderna har på många och olika sätt en lång historia av att leva i en demokrati, något som ibland har blivit förgivettaget. Nu lever vi i en tid som påminner om Europa på 1930-talet. De demokratiska värdena utmanas och vi behöver ta ett omtag om demokratibegreppet och koppla det till den tid vi lever i nu.

Hur behöver vi förstå och fylla begreppet demokrati i dag för att det ska bli starkt nu och i framtiden?

Barnkonventionen som firar 30 år och blivit lag i Sverige i år, är också något vi kommer att uppmärksamma på konferensen. 

KLICKA HÄR FÖR ATT SE PROGRAMMET, NORDISK KONFERENS STOCKHOLM 2-3 APRIL 2020

CLICK HERE TO SEE THE PROGRAM, NORDIC CONFERENCE STOCKHOLM 2ND-3RD OF APRIL 2020

Nordisk konferens Stockholm - fostra, lära, skapa och utveckla demokrati som skulle ägt rum den 2 - 3 april har flyttats fram till i höst. till den 5 - 6 november 2020.

Ovan ser du hur programmet skulle sett ut i april. För november så kan någon föreläsare tillkomma och någon kan utgå från detta program.

 

Program: Programmet är klart, se ovan

Föreläsare: Laila Alexandersen Nutti, högskolelektor på Sami University College, Johanna von Bahr, forskare vid Stockholms universitet om barns rättigheter i internationella organisationer, Thomas Bodström, advokat och fd justitieminister i Sverige, Harold Göthson, en av grundarna av Reggio Emilia Institutet, Helle Klein, skribent, präst och debattör, Peter Moss, Professor Emeritus vid UCL, Institute of Education, University College London, (föreläser via länk) Alexandra Pascalidou, författare och skribent, Marina Castagnetti, lärarutbildare från Reggio Emilia i Italien. (föreläser via länk) Exempel från pedagogisk praktik kommer från: Finland Färöarna Norge Sverige

Kvällsmingel: Välkomna till kvällsmingel den 2 april, med snittar och bubbel i glasen. Kostnad 250 kr. Skriv i meddelanderaden i din anmälan om du deltar i minglet eller ej.

Ort: Stockholm

Datum: den 5 - 6 november 2020

Språk: Föreläsarna som talar svenska och norska simultantolkas till engelska, övriga föreläsningar är på engelska.

För att anmäla till den nordiska konferensen, lägg i kundvagn

Anmälan stänger två veckor före konfensen. Anmälan är bindande.

Vid Nordiska konferensen  gäller följande:

0-4 veckor innan kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.

Reggio Emilia Institutet förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet.
Institutet har också rätt att ställa in program. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften.

Till programmet i Stockholm