Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

”Synliga medborgare” i Hedemora

2016-06-03

På förskolans dag, den 19 maj, invigde de kommunala förskolorna i Hedemora en månadslång utställning i sitt kommunhus entré – och än finns det chans att se den. ”Synliga medborgare” är en utställning som lever väl upp till sitt namn genom att de medborgare som sällan får höras i våra beslutande församlingar här får möjlighet att synliggöra sig själva. Utställningen visar också på vilken mångfald och rikedom som präglar dessa förskolors verksamhet.

Hedemoras utställning i kommunhuset.jpg (1)

I Hedemora arbetar alla kommunala förskolor projekterande och reflekterande utifrån barnens intressen. Gemensamhetstanken är viktig och att alla får känna att de bidrar, att de har tid att fördjupa sig och får möjlighet att arbeta med många olika uttryckssätt, berättar pedagogistorna Yvonne Godlund, Eva Lidholm och Ann-Sofi Öhman. 

Det senaste året har de arbetat utifrån ett gemensamt tema, ”Barns relation till en plats ur ett mångfaldsperspektiv”, varifrån man valt fotografier, målningar och byggen till denna utställning som kommunens äldre medborgare nu får ta del av.

”Synliga medborgare”, som invigdes på förskolans dag den 19 maj i kommunhusets entré, synliggör kommunens yngsta medborgare i en hel månad. Syftet med den är att barnen ska få möjlighet att känna sig stolta över sina arbeten, få göra sina röster hörda och bli synliga som medborgare i sin stad, berättar de tre pedagogistorna.

Maria Herngren

Bild Hedemora förskolor

FÖRSKOLANS DAG & SYNLIGA BARN I SAMHÄLLET

Vad gör era förskolor & skolor för att synliggöra barnen som medborgare?

Skriv och berätta för Modern Barndom – och skicka gärna med bilder som vi får publicera – på vad ni har gjort på Förskolans dag eller under någon av årets alla andra dagar.

Skriv till maria.herngren@reggioemilia.se