Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Veckoseminarium i Reggio Emilia 19–23 maj 2025

Utöver kurskostnad tillkommer en kostnad för researrangemang. Ni kan själva ombesörja resa eller ta hjälp av den resebyrå som vi samarbetar med.

Reggio Emilia Institutet arrangerar tillsammans med Reggio Children, en gång per år, ett Veckoseminarium i Reggio Emilia.

Reggio Children är ett internationellt centrum i staden Reggio Emilia i Italien, som startades 1994 för att försvara och främja barns rättigheter och potentialitet. Det skapades med avsikt att värdera och skydda Reggio Emilias förskolor och småbarnsförskolor, kända i Italien och över hela världen som Reggio Emilia approach ® 

Veckoseminariet är öppet för deltagare från nordiska länder och blir på detta sätt ett nordiskt möte, samtidigt som det är ett möte mellan Norden och Italien.

Kurskostnad: 29 650 SEK ex moms, med reservation för ändringar. På grund av nya EU-direktiv har vi fått besked från italienska skatteverket att alla utländskt etablerade bolag likställs med inhemska italienska företag ur ett skatteperspektiv, varför vi behövt momsregistrera oss i Italien och italiensk moms (22 procent) ska påföras våra tjänster som utförs och omsätts där. Företag etablerade inom EU kan under vissa förutsättningar ansöka om momsåterbetalning enligt EU direktiv 2008/09/EC.

Datum: 19–23 maj 2025 exklusive resdagar

Språk: Italienska och svenska. Alla föreläsningar, workshoppar, seminarier och besök ute på förskolor och småbarnsförskolor tolkas till svenska.

Övrig information: I priset för seminariet ingår del i dubbelrum i centralt belägna hotell med frukost och kursavgift till Reggio Children. Enkelrum går att få mot enkelrumstillägg cirka 650 kr/person och natt

Veckoseminariet innehåller föreläsningar, workshoppar, seminarier och besök ute i verksamheten på förskolor och småbarnsförskolor. Där får deltagarna tillfälle att se och skugga verksamheten och följa hur pedagogerna och barnen utforskar, skapar och lär tillsammans.

Denna vecka ger en helhetsbild av den pedagogiska verksamheten på förskolorna i Reggio Emilia, från dess uppkomst och historia fram till hur de organiserar sig i dag. Deltagarna får genom samtal med varandra och med sina italienska kollegor en fördjupad förståelse för och unik möjlighet att spegla sin verksamhet i Sverige och i Norden.

Veckoseminariet vänder sig till pedagoger, chefer, administration och politiker. År 2025 genomförs Veckoseminariet 19-23 maj, exklusive resdagar.

Det går redan att anmäla till Veckoseminariet i Reggio Emilia 19–23 maj 2025. Vår målsättning är att alla som önskar delta skall erbjudas plats.

Gör din intresseanmälan så skickar vi över anmälningsunderlag och mer information samt allmänna villkor för arrangemanget.

VILLKOR FÖR VECKOSEMINARIUM I REGGIO EMILIA 19–23 MAJ 2025

Till sidan med allmänna villkor för Veckoseminariet i Reggio Emilia 2025

Så här såg 2024 års program ut (ladda ned som pdf)

Jessica 2021

Kurs- & allmän information, seminarier i Reggio Emilia

Jessica Fällgren

Telefon: 08-619 45 50/51

jessica.fallgren@reggioemilia.se