Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Modern Barndom tipsar om ALDRIG VÅLD – seminarieserie om barns rättigheter

2021-03-29

Under våren 2020 har ett antal olika organisationer larmat om ökat våld mot barn, ökade internetrelaterade brott mot barn och ökande orossamtal från barn. RATS Teater är en av dem som arbetar för att motverka detta – bland annat i en poddserie.

”RATS Teater vill med utgångspunkt från ’Aldrig våld’ och barnkonventionen, som lagstiftades i Sverige 2020, arbeta undersökande med gränser, identitet och tillit. I projektet medverkar forskare från Barnrättscentrum, Centrum för barnkulturforskning, Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen och Institutionen för kultur och estetik.
Som en del av projektet presenterades i oktober en seminarieserie om barn och våld under ledning av Centrum för barnkulturforsknings tidigare föreståndare professor Karin Helander och Rebecca Örtman, regissör, odramatiker och konstnärlig ledare på Dramaqueen. Dessa samtal finns nu att lyssna på i poddformat.”

Poddarna – tre samtal under rubrikerna ”Barn och kultur”, ”Barn och våld” och ”Barn och media” – finns att ta del av på Centrum för barnkulturforskning hemsida. Medverkar gör ett antal forskare och bland andra Julian Vigil, pedagog på Unga Klara, Ylva Mårtens, radioproducent och författare, Britta Holmberg, programchef och biträdande generalsekreterare World Childhood Foundation och Suzanne Osten, regissör och dramatiker.

Lyssna på poddserien ALDRIG VÅLD

Prenumerera på Modern Barndom till dig eller till din förskola/skola